Uddannelse i
​Systemisk Anerkendende Pædagogik

En uddannelse rettet imod socialpædagogiske eller specialpædagogiske opholdssteder, bosteder eller behandlingsskoler. Med fokus på både pædagogik, psykologi og psykiatri.

Ønsker I et fagligt fundament under jeres daglige pædagogiske arbejde, og et fælles sprog om hverdagens udfordringer?

Jeg har planlagt og gennemført forskellige uddannelser i systemisk anerkendende pædagogik (bl.a. i LOS-regi), og kan nu tilbyde et uddannelsesforløb skræddersyet netop til jeres behov.

Anerkendende uddannelse - hvordan?En uddannelse kan fx bestå i en introduktion til arbejdet ud fra en anerkendende og systemisk vinkel på 3x2 hele dage, eller den kan skrues sammen af halvdagsmoduler tilpasset jeres hverdag. Nogle ønsker den teoretiske og metodiske del alene, mens andre ønsker at kombinere med supervision ud fra de teorier og metoder. de netop har lært. Der er mange muligheder, så ring eller skriv og drøft nærmere (mine kontaktoplysninger står her til venstre).

Sådan her kunne overskrifterne på uddannelsen se ud:

Introduktion til systemisk tænkning og praksis

De systemiske grundideer præsenteres og afprøves i praksis. Hvordan er de meningsfulde i en pædagogisk praksis?

Anerkendelse – hvad er det?

Anerkendende pædagogik bygger på nogle grundlæggende tanker om anerkendelse, som vil blive knyttet til de systemiske tanker og afprøvet gennem øvelser og drøftelser.​

Systemiske, anerkendende og narrative metoder

Fra de overordnede teoretiske perspektiver bevæger vi os nu over i de metoder, som hører til systemiske og anerkendende ideer. Narrative tilgange præsenteres og afprøves sammen med metoder fra det systemiske og det anerkendende.


Ansvar og kontekster i den daglige pædagogik

Der kigges nu konkret på den pædagogiske hverdag og dens udfordringer. Hvordan kan de systemiske, narrative og anerkendende perspektiver benyttes til at forstå disse dilemmaer. Domæner og kontekster drøftes og gennemgås, både institutionens og den unges.


Hvad virker i anerkendende pædagogisk arbejde?

Fra fokus på fejl og mangler til det, der virker. Fokus på ressourcer hos både de unge og personalet giver nye muligheder i arbejdet.

Diagnoser i kontekst

Flere og flere anbragte børn og unge har en eller flere diagnoser med sig i rygsækken. Hvordan forholde sig til dette vilkår? Vi ser på fordele og ulemper ved diagnoserne i det pædagogiske arbejde.

Læs også om andre muligheder for undervisning i anerkendende pædagogik. Vil du vide lidt mere om det systemiske eller det anerkendende, kan du også finde det her på hjemmesiden.

Uddannelsen kan eventuelt suppleres med supervision af det pædagogiske personale, for at fastholde udvikling og viden.

Hør mere om, hvad jeg kan tilbyde dig

Kontakt mig gerne på telefon eller mail nedenfor.


​Du kan også skrive direkte til mig ved at udfylde formularen. Du hører fra mig indenfor et døgn.

Skriv til mig her

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt