Sociale medier og identitet

Noget helt nyt under solen - helt nye medier i en helt ny verden har skabt helt nye måder at være social på. Og helt nye muligheder for at skabe identitet. Hvad er der på spil?

Jeg kan tilbyde kurser, både som foredrag eller som en workshop, hvor deltagernes praksis inddrages i refleksioner over den nye virkelighed.


Et kursus kan eksempelvis bruges af institutioner, som arbejder med unge - de nye indfødte i den digitale verden - og som gerne vil finde måder at forstå og arbejde med den nye måde, disse unge finder deres ben i en verden af Facebook, Instagram, sms og chat. Det kan også benyttes af professionelle, som ønsker at forstå og håndtere nye veje i familiebehandling, terapi, socialpædagogik eller psykiatri, når nu alle disse felter også ændres med en globaliseret medie-verden.

Et kursus i kan skrues sammen på mange måder, men herunder er nogle af de overskrifter, jeg kan foreslå.

1) Nye sociale verdener

Nye muligheder i transport og kommunikation med mennesker uden for det nære fællesskab har grundlæggende ændret vores måder at indgå i sociale relationer på. Vi har i stigende grad mulighed for dannelse af nye fællesskaber uden for det nære, og der opstår risici for at miste kontakten til nærmiljøer til fordel for fjernmiljøer.

2) Nye identiteter

De nye sociale betingelser skaber helt nye muligheder for dannelse af identitet. "Hveme r jeg?" er ikke længere så enkelt at svare på, for vi kan nu identificere os med en mangfoldighed af personaer, ikke kun som uskyldig leg med fx kønsidentitet, men som helt alvorlig leg. Vi er i sandhed multiple identiteter.​

3) Bekymrende eller frisættende udviklinger?

Der er opstået en hel bekymrings-litteratur omkring alle disse nye sociale og identitetsmæssige vilkår. Nogle peger på nye internetafhængigheder, andre på tabet af intime relationer i en verden af digitalisering, sociale medier og stressen ved konstant forbundethed.


Andre peger på de revolutionerende potentialeer, som fx set i Det Arabiske Forår, eller i sprængningen af forsnævrede normer for, hvad og hvem man kan tillade sig at være.

4) Uærbødighed i en ny verden

Uærbødighed er den kritiske stillingtagen til enhver fastlåst sandhed, lige fra bekymrings-sandheder til jubel-sandheder. Jeg vil introducere et balanceret blik - der dog primært er et nysgerrigt blik på mulighederne i den nye verden. Hvad er i fare, og hvad åbner de nye socialiteter og nye identiteter op for?

5) Sociale medier og professionel praksis

Så hvor leder disse nye vilkår os hen som professionelle? Jeg vil invitere til diskussioner af den nye verdens potentialer og faldgruber. Der inviteres til en nysgerrig og åben forståelse af de mennesker, vi arbejder med, og også til også til nytænkning i professionel praksis. Hvad betyder dette for, hvordan vi bedst muligt hjælper dem, vi forsøger at hjælpe?

Hør mere om, hvad jeg kan tilbyde dig

Kontakt mig gerne på telefon eller mail nedenfor.


​Du kan også skrive direkte til mig ved at udfylde formularen. Du hører fra mig indenfor et døgn.

Skriv til mig her

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt