Foredrag: Par​forholdet ​​- den eneste ene eller det fornuftige valg?

Foredraget for alle, som ønsker et kritisk humoristisk blik på de ideer om kærlighed, som vi tager for givet, og de fastlåstheder, der kan opstå i nære relationer. Og som enten personligt eller professionelt er optaget af kærlighedens vildveje og dilemmaer.

Tror du på den eneste ene og leder efter det dybe og ægte bånd til et andet menneske? Eller er du ramt af illusionsløs kynisme og ser kærlighed som et spørgsmål om hormoner og selvindbildning? Er du romantisk eller rationel?

Der findes mange uimodsigelige sandheder om kærligheden og om "det gode parforhold". Den romantiske idé om den eneste ene har det fortsat godt, men møder stigende udfordringer i en hverdag præget af uenigheder, dobbeltkarrierer, pligter og logistik. Af skænderier om husarbejde, børnepasning og svigerforældre. Den rationelle idé om kærlighed på den anden side, ja den bliver for mange for flad, for trist og for desillusioneret. Den får folk til at savne noget, der måske var der engang.

Så hvordan finde frem til et godt nok parforhold?

I foredraget vil jeg forsøge at pille ved nogle af de fasttømrede ideer, og sætte spotlyset på, hvordan kærlighed, parforhold og familieliv kan have næsten lige så forskelligt indhold, som der er mennesker i verden. Også om mænd og kvinder som væsensforskellige arter fra forskellige planeter.

Alle ideerne om kærlighed og parforholdet har virkelig deres fordele, men i sandhed også både begrænsninger og blindgyder. Foredraget er et opråb om mangfoldighed, også i kærligheden.

Foredraget bygger på mine mange års erfaring som parterapeut og dermed mange års møder med par og deres sociale konstruktioner af kærlighed og parforhold erfaring som par- og familieterapeut, samt på en årelang optagethed af, hvordan de måder vi taler og kategoriserer, kan være med til gøre liv, parforhold og kærlighed til mere problemfyldte størrelser, end de behøver at være.

Foredragets form

Foredraget om parforholdet er et af flere foredrag om psykologi med et kritisk humoristisk blik på psykologiske fænomener, som vi alt for ofte tager alt for givet. De øvrige kan du læse om ved at klikke på titlerne her til venstre.

Udgangspunktet er, at foredraget varer mellem 60 og 90 minutter, og jeg ser meget gerne, hvis der også er tid til diskussion med publikum efterfølgende. De fleste har ideer, holdninger og følelser i forhold til parforhold og kærlighed, så dette engagement vil jeg gerne bruge til en frugtbar dialog og debat efter foredraget.

Kontakt mig pr. mail eller telefon, eller via den kontaktformular, du finder i bunden.

Flere refleksioner om parforhold og kærlighed

Du kan eventuelt læse mere om mine tanker om kærlighedens veje og vildveje og parforholdets udfordringer her på hjemmesiden.

Læs fx mine tre blogindlæg om parforhold: "Parforholdet - du kan ikke slippe væk", "Parforhold Paradokser og Parterapi" og "Evig kærlighed og den eneste ene".​

Eller læs min aktuelle bog 100 myter om kærlighed og forelskelse og lyt til et par radioudsendelser om bogens emner på hhv. DRs P1 og Radio4.​

Hør mere om, hvad jeg kan tilbyde dig

Kontakt mig gerne på telefon eller mail nedenfor.


​Du kan også skrive direkte til mig ved at udfylde formularen. Du hører fra mig indenfor et døgn.

Skriv til mig her

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt