Psykolog, psykiater eller psykoterapeut?

Hvad er forskellen på en psykolog, en psykiater og en psykoterapeut?

Psykolog

Her er der to forskellige typer:

Cand.psych. er den traditionelle psykolog, som har fem års normeret universitetsuddannelse bag sig udelukkende i faget psykologi.

Cand.pæd.psych. er først uddannet pædagog eller lærer, og har to års akademisk psykologuddannelse efterfølgende. 

En psykolog har indgående viden om den sociale og psykiske del af menneskelivet. En psykolog kan efterfølgende blive autoriseret og senere specialist i et anvendt psykologisk fagområde, f.eks. psykoterapi eller børnepsykologi.

Psykiater

En psykiater er en læge, som efter medicinstudiet har specialiseret sig i psykiatri. Et andet navn for en psykiater er en speciallæge i psykiatri. Det er psykiatere (og andre læger), som må udskrive medicin (psykofarmaka) i forbindelse med psykisk lidelse.

Psykoterapeut

En psykolog eller en psykiater kan begge være psykoterapeuter. Der findes dog også mange psykoterapeuter med anderledes baggrund. "Psykoterapeut" er ikke en beskyttet titel. Alle, som beskæftiger sig professionelt med samtalebehandling af menneskelige psykiske vanskeligheder, kan derfor kalde sig psykoterapeuter. Der findes mange forskellige retninger inden for psykoterapi.

Hvad er jeg?

Jeg selv er både psykolog (cand.psych.) og psykoterapeut. 

Jeg har desuden autorisation som psykolog og er specialist i psykoterapi. 

Jeg er desuden godkendt supervisor på specialistniveau.

Jeg er trænet i og uddannet inden for den retning, som kaldes systemisk og narrativ. Ud over at min terapi baserer sig på dette grundlag, underviser og superviserer jeg en lang række faggrupper, også andre psykologer, læger og psykoterapeuter, inden for denne systemiske og narrative tilgang

Hør mere om, hvad jeg kan tilbyde dig

Kontakt mig gerne på telefon eller mail nedenfor.


​Du kan også skrive direkte til mig ved at udfylde formularen. Du hører fra mig indenfor et døgn.

Skriv til mig her

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt