Systemisk og narrativ supervision

Søger du supervision til dig selv eller dit team med et fokus på de relationelle og eventuelt normkritiske elementer af arbejdet med mennesker?

Jeg tilbyder supervision er baseret på systemisk og narrativ tænkning, og dette viser sig såvel i ideer og metoder. Dette betyder en interesse for, hvordan menneskers handlinger ikke kan forstås uden for deres relationelle og kulturelle kontekst, det betyder en optagethed af anerkendende tilgange til de folk, vi forsøger at hjælpe i vores arbejde.

I supervisionen vil jeg kunne inddrage indlæg om systemiske og narrative metoder som fx cirkulære spørgsmål, eksternalisering eller skalaspørgsmål, hvis I ønsker det. Ellers vil supervisionen være anvendt-orienteret, så den først og fremmest er nyttig for dig. 

Den systemiske og narrative inspiration vil mest konkret vise sig i strukturen, eksempelvis i brugen af reflekterende team eller bevidnende team (læs mere om det her til højre). Og ellers vil det systemiske og narrative kunne opleves i de opmærksomheder og spørgsmål, jeg kommer med og lægger op til refleksion over. Centrale begreber i systemisk og narrativ supervision blandt andet (læs evt. mere ved at klikke på ordene):

I systemisk og narrativ supervision vil en eller flere typisk blive interviewet af mig som supervisor, men resten af teamet vil også have en vigtig opgave. To helt uundværlige metoder til inddragelse af teamet er:

Reflekterende team

Supervision i gruppe sker typisk ved hjælp af reflekterende team, således at en eller flere tager en sag eller en problemstilling op, som de øvrige deltagere i supervisionen bagefter taler med hinanden om, således at forskellige vinkler og forståelser forhåbentlig beriger supervisanden. 

De mangfoldige stemmer udvider forståelsen, og der undgås bedrevidende råd.

Bevidning

​En alternativ måde at benytte teamet i supervision er som såkaldt outsider witnesses, eller eksterne vidner. Her deltager de andre ikke så meget med nye forståelser, som med genkendelse, berørthed og lytning, hvilket kan være meningsfuld i en supervision, hvor supervisanden oplever sig i tvivl eller alene med en problemstilling.
​Bevidning kan understøtte anerkendelsen af den superviserede, frem for følelsen af at blive talt overbærende om.

Læs mere grundlæggende om supervision eller specifikt om personalesupervision her på hjemmesiden. Se, om din organisation kan bruge mig, ved evt. at se min liste over de steder, jeg har superviseret, i mit Supervisions-CV.

Hør mere om, hvad jeg kan tilbyde dig

Kontakt mig gerne på telefon eller mail nedenfor.


​Du kan også skrive direkte til mig ved at udfylde formularen. Du hører fra mig indenfor et døgn.

Skriv til mig her

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt