Supervision af pædagogisk personale

Pædagogisk arbejde er fyldt med dilemmaer. Skilleveje, hvor to veje kan vælges, og med forskellige konsekvenser. Fx: Skal vi vise vejen gennem det gode eksempel eller lade borgeren selv gå vejen og støtte på vejen? Skal vi arbejde med klare rammer og risikere at indsnævre folks liv, eller med større åbenhed og dermed risikere, at der ikke sker nogen forandring?

Det er sjældent så simpelt, at det ene pædagogiske valg er det rette, og det andet er det forkerte. I arbejdet med mennesker gælder det, at der altid er gode grunde til både at gå ud af den ene vej og den anden vej.​

Belys de pædagogiske dilemmaer med supervision

Supervision af pædagogisk personale kan hjælpe med at belyse dilemmaerne og vælge veje at gå. De mange perspektiver kan udvide forståelsen af de borgere - unge, beboere, klienter, patienter, uanset hvad I kalder dem. Og den bredere forståelse kan gøre indsatserne bedre og mere holdbare og etisk forsvarlige.

Mange socialpædagogiske og specialpædagogiske tilbud benytter sig af systematisk supervision. Supervision er en kvalitetssikring, for det hjælper med at skabe beslutninger, som er mest muligt i tråd med den enkelte medarbejders værdier og ikke mindst i tråd med den grundlæggende pædagogiske tilgang og etiske principper, det pædagogiske tilbud står på. 

Anerkendende pædagogisk supervision​

Jeg har superviseret pædagoger og andet pædagogisk personale i mange år. Jeg superviserer gerne opholdssteder, institutioner, bosteder, støttekontaktpersons-teams og socialpsykiatrisk personale. Alle steder, der definerer deres arbejder som helt eller delvist pædagogisk.

Supervisionen foregår som udgangspunkt på arbejdspladsen, og jeg kommer gerne på hele Sjælland og Lolland-Falster, og også af og til vest for Storebælt. Min tilgang er systemisk og narrativ, og med dette følger helt naturligt den anerkendende pædagogik.

Kontakt mig for at drøfte muligheden for personalesupervisionjm@jacobmosgaard.dk

Læs også mere her på hjemmesiden om systemisk og narrativ supervision, om hvad anerkendende pædagogik egentlig er, eller om mulighederne også for kurser eller uddannelsesforløb i systemisk anerkendende pædagogik.

Hør mere om, hvad jeg kan tilbyde dig

Kontakt mig gerne på telefon eller mail nedenfor.


​Du kan også skrive direkte til mig ved at udfylde formularen. Du hører fra mig indenfor et døgn.

Skriv til mig her

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt