Systemisk og narrativ parterapi

Parterapi kan være mange ting. Både psykologer og andre terapeuter tilbyder parterapi, og metoderne kan være meget forskellige. Jeg tilbyder parterapi i min praksis centralt i Lyngby, men kan i særlige tilfælde mødes andre steder.

Jeg vil her i stikordsform præsentere min tilgang til parterapi, som er baseret på systemisk og narrativ tænkning. Basalt er altid et fokus på jeres ønsker som par.

Systemisk parterapi

Centralt for systemisk parterapi står relationen, hvilket betyder at parrets handlinger og frustrationer finder sted i samspil med og som modsvar på hinandens handlinger, ikke som udtryk for indre tilbøjeligheder. Spørgsmålene og opmærksomhederne i parterapien går bl.a. på parrets opfattelser af den andens intentioner, tanker og adfærd.

Narrativ parterapi

I narrativ parterapi er opmærksomheden på relationen lidt anderledes. Parret forstås som vidner til hinandens lidelser, håb og bestræbelser i livet. I praksis indtager den ene ofte en lytteposition til den andens fortælling og bedes svare ikke fra en personligt involveret position, men som lytter.


Hvor foregår parterapien?

Jeg tilbyder parterapi i Gentofte, cirka 10 km nord for København.

Læs eventuelt mine overordnede refleksioner over parterapi her på hjemmesiden, eller i diverse indlæg om parforhold og parterapi på min blog.

Hør mere om, hvad jeg kan tilbyde dig

Kontakt mig gerne på telefon 51 64 14 99 eller jm@jacobmosgaard.dk. ​
​Du kan også skrive direkte til mig herunder. Du hører fra mig indenfor et døgn.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Psykolog Jacob Mosgaard​

Kontakt​

​Telefon: 51 64 14 99

E-mail: jm@jacobmosgaard.dk