Psykolog, psykiater eller psykoterapeut?

Hvad er forskellen på en psykolog, en psykiater og en psykoterapeut?

Psykolog

Her er der to forskellige typer:

Cand.psych. er den traditionelle psykolog, som har fem års normeret universitetsuddannelse bag sig udelukkende i faget psykologi.

Cand.pæd.psych. er først uddannet pædagog eller lærer, og har to års akademisk psykologuddannelse efterfølgende. En psykolog har indgående viden om den sociale og psykiske del af menneskelivet.

En psykolog kan efterfølgende blive autoriseret og senere specialist i et anvendt psykologisk fagområde, f.eks. psykoterapi eller børnepsykologi.

Psykiater

En psykiater er en læge, som efter medicinstudiet har specialiseret sig i psykiatri. Et andet navn for en psykiater er en speciallæge i psykiatri. Det er psykiatere (og andre læger), som må udskrive medicin (psykofarmaka) i forbindelse med psykisk lidelse.

Psykoterapeut

En psykolog eller en psykiater kan begge være psykoterapeuter. Der findes dog også mange psykoterapeuter med anderledes baggrund. Psykoterapeut er ikke en beskyttet titel. Alle, som beskæftiger sig professionelt med samtalebehandling af menneskelige psykiske vanskeligheder, kan derfor kalde sig psykoterapeuter. Der findes mange forskellige retninger inden for psykoterapi.

Hvad er jeg?

Jeg selv er både psykolog (cand.psych.) og psykoterapeut. Jeg har desuden autorisation som psykolog og på vej imod at blive specialist i psykoterapi. Jeg er trænet i og uddanner mig inden for den retning, som kaldes systemisk og narrativ.

Hør mere om, hvad jeg kan tilbyde dig

Kontakt mig gerne på telefon 51 64 14 99 eller jm@jacobmosgaard.dk. ​
​Du kan også skrive direkte til mig herunder. Du hører fra mig indenfor et døgn.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Psykolog Jacob Mosgaard​

Lyngby Hovedgade 96, 2800 Kgs.Lyngby

CVR: 31931487

Kontakt​

​Telefon: 51 64 14 99

E-mail: jm@jacobmosgaard.dk